BestronicsCup

Een van de ambities van de organisatie van CH Deurne is het stimuleren en ondersteunen van de jeugd in de paardensport. In het kader van ‘de jeugd brengt onze toekomst’, heeft de jonge ponyruiter op alle niveaus al jaren een groot aandeel in het wedstrijdprogramma van CH Deurne. Sinds enkele jaren is ook de jeugdige ruiter aanwezig in de Kampioenschappen voor Children, Junioren en Young Riders, waarbij de eerste categorie met ingang van 2019 uitbreiding kreeg met manches over drie dagen.

Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, organiseert CH Deurne in 2022 in samenwerking met Bestronics de BestronicsCup, voor combinaties op D-M/Z/ZZ-niveau. Een competitie bestaande uit een voorronde die werd verreden bij Manege Heijligers in Asten. 


Negen ruiters en amazones hadden zich geselecteerd voor de finale, die werd verreden tijdens de pauze van het Nederlands Kampioenschap Senioren op zondagmiddag. Met de volle tribunes een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter! Tevens waren er enkele wildcards vergeven waardoor uiteindelijk 14 combinaties streden om de cup en wat reden ze er hard voor! Katelijne Philipsen en haar pony Infinity Time waren iedereen te snel af. 


BestronicsCup 2022

1) Katelijne Philipsen - Infinity Time
2) Vera Wassenberg - Kaweise Aloë Vera
3) Lieselot Kooremans - Dior