nieuws

NK Springen voortvarend van start voor Children, Junioren en Young Riders

Het is genieten op het Nederlands Kampioenschap Springen. De titelstrijd is terug naar het Brabantse land na een uitstap in Corona-tijd naar Noord Limburg. De nieuwe locatie, Green Valley Estate in Deurne, ligt er fantastisch bij en werd op de eerste dag al goed bezocht door het publiek. 

Vandaag stond het eerste onderdeel van de Children, Junioren en Young Riders op het programma. Parcoursbouwer Henk Linders schotelde de jeugd mooie, uitdagende parcoursen voor.


Young Riders: Vincent Dings aan de leiding

Bij de Young Riders ging de dagwinst naar Vincent Dings. Met zijn Ustinov-zoon Daylight HDH snelde hij in 59.61 seconden naar de overwinning. Op de tweede plaats volgde KNHS Talententeam-lid Skye Morssinkhof met G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), haar tijd was slechts 0,3 seconden langzamer dan Dings. In 2020 won zij de titel bij de Junioren met hetzelfde paard. Mel Thijssen was goed voor de derde plaats met haar Cartolana 2 (v.Cartogran), zij maakt eveneens deel uit van het KNHS Talententeam net zoals haar broer Mans Thijssen hij werd 7e en 8e.


Junioren: Winst voor Logan Fiechter

Met Sam vd Tojopehoeve Z (v.Spartacus) schreef Logan Fiechter het eerste onderdeel van de Junioren op zijn naam. Ook Nick Nanning met Bandia (v.Clinsmann) deed goede zaken, hij mocht zich als tweede opstellen. Milan Morssinkhof volgde op de derde plaats met zijn Chacco-Blue-zoon Checkpoint Chacco.


Children: Snelle Emma Heijligers aan kop

Met haar paard Sambucca (v.Sandro Boy) heeft Emma Heijligers de leiding genomen bij de Children. Zij wist in het jachtparcours twee seconden sneller te finishen dan Renske Middendorp met Dos Lunas Galaxie. Jesse Berkers stuurde Aragon Happhira (v.Corland) naar de derde plaats.


Morgen wordt het tweede onderdeel van de jeugd verreden, gevolgd door het derde onderdeel op zaterdag. Het kampioenschap van de Children wordt op zaterdag beslist, op zondag is bekend wie zich Nederlands Kampioen Junioren en Young Riders mag noemen.


De toegang is gratis voor publiek, het parkeergeld bedraagt 10 euro. Via de livestream op CHdeurne.nl is alles gratis te volgen. Op zondag zendt de NOS online live uit.


Uitslag eerste omloop NK Children

1. Emma Heijligers – Sambucca (v.Sandro Boy), 61,13 sec

2. Renske van Middendorp -  Dos Lunas Galaxie (v.Onbekend), 63,34 sec

3. Jesse Berkers – Aragon Happhira (v.Corland), 64,41 sec


Uitslag eerste omloop NK Junioren

1. Logan Fiechter – Sam vd Tojopehoeve Z (v.Spartacus), 63,14 sec

2. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann), 63,86 sec

3. Milan Morssinkhof – Checkpoint Chacco (v.Chacco-Blue), 65,37 sec


Uitslag eerste omloop NK Young Riders

1. Vincent Dings – Daylight HDH (v.Ustinov), 59,61 sec

2. Skye Morssinkhof – G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), 59,93 sec

3. Mel Thijssen – Cartolana 2 (v.Cartogran), 62,46 sec


Inschrijving Concours Hippique Deurne 2023 is geopend

Vanaf 20 maart kunnen deelnemers zich inschrijven voor Concours Hippique Deurne 2023. 

Vraagprogramma Nationaal + NK’s

Het vraagprogramma 2023 Nationaal, GVE Kampioenschap en het NK springen Children, Junioren, Young Riders, Senioren en het NK Veteranen is hier te downloaden.

Inschrijven Nationaal + NK’s

De inschrijving is geopend voor het NK 2023 + Nationaal. Inschrijven kan via: https://entry.equipe.com/meetings/2759

De handleiding voor nieuwe inschrijvingen via Equipe is hier te downloaden.

Vijf dagen lang topsport, food&drinks, gezelligheid en netwerken

Concours Hippique Deurne is vijf dagen lang genieten van topsport. Maar CH Deurne is nog veel meer. CH Deurne is voor veel ondernemers de geschikte ambiance om relaties te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. In de luxe VIP-loge beleeft u en uw gasten de paardensport van dichtbij en geniet u van topsport, food&drinks, gezelligheid en netwerken.

Stel u voor: spetterende topsport onder het genot van een hapje en een drankje. Met een plek direct aan de wedstrijdpiste proeft u de sfeer van het gezellige stadion. Geniet van de wedstrijden van Nationaal, de NK’s Veteranen, Children, Junioren, Young Riders en de Senioren. Voel de spanning, hoor de sidderende stilte tijdens de finale op zondag. Kortom, beleef CH Deurne in al zijn facetten.

In de brochure Exposure & Hospitality 2023 kunt u daarover alle informatie terugvinden. Wij bespreken graag met u uw wensen waarbij ook maatwerk vanzelfsprekend is.

Download de strodorpbrochure 2023

Concours Hippique Deurne is vijf dagen lang genieten van topsport. Maar CH Deurne is nog veel meer. CH Deurne is voor veel ondernemers de geschikte ambiance om relaties te ontmoeten en het netwerk uit te breiden. Onder de bomen van Green Valley Estate worden de gasten van CH Deurne verrast door een gezellig strodorp. Tussen een uitgebreide en diverse opstelling van stands, tenten met winkeltjes, en andere uitstallingen ontmoeten de sportliefhebbers elkaar bij een lekker drankje of hapje. Ook uw bedrijf vindt hier vast een plek die voldoet aan uw wensen.


Concours Hippique Deurne biedt de mogelijkheid om een standruimte op het terrein van het strodorp in te richten. U kunt er uw producten of diensten aanbieden en uw naamsbekendheid onder deze betrokken doelgroep verhogen of bijvoorbeeld demonstraties verzorgen. Download hier de strodorpbrochure voor meer informatie en het inschrijfformulier.
We zien je graag van 26 t/m 30 april tijdens CH Deurne.

Word vrijwilliger tijdens Concours Hippique Deurne 2023

Zonder een team van hardwerkende vrijwilligers is er geen Concours Hippique Deurne mogelijk. Ook dit jaar zorgen onze vrijwilligers ervoor dat alles tijdens CH Deurne er weer perfect bijligt. Kom ook deze toppers van 26 t/m 30 april aanmoedigen!
Heb je zelf zin om mee te helpen? Neem dan contact op met Gebert Boeijen door een e-mail te sturen naar: gerbert.boeijen@pavo.net.

Nog 100 dagen tot Concours Hippique Deurne 2023!

Het aftellen is begonnen, want over 100 dagen kunnen we weer genieten van Nederlandse beste ruiters en amazones in de piste van Green Valley Estate te Deurne. Van 26 t/m 30 april verwelkomen wij jullie weer graag tijdens een nieuwe editie van Concours Hippique Deurne. Vijf dagen gratis toegang, inclusief de overdekte tribune. Tot dan!

Willem Greve Nederlands Kampioen Senioren!

Wat had het een spannende ontknoping! Het Nederlands Kampioenschap was een kampioenschap met prachtige sportmomenten. Willem Greve bleef heel het weekend foutloos en schreef de overwinning op zijn naam!
🥇Willem Greve - Highway M TN
🥈Bart Bles - El Roco
🥉Sanne Thijssen - Hi Thérèse


Foto DigiShots

Vincent Dings wint Lacom Machinefabriek Prijs!

🥇Vincent Dings - Daylight HDH
🥈Mel Thijssen -  Cartolana 2
🥉Iris Michels - Isaac

Mel Thijssen Nederlands Kampioen Young Riders!

🥇Mel Thijssen -  Cartolana 2
🥈Vincent Dings - Daylight HDH
🥉Iris Michels -  Bugano de l’Abbaye

Milan Morssinkhof wint ANB Accountants en Adviseurs Prijs

De laatste omloop van het NK Junioren werd verreden in de ANB Accountants en Adviseurs Prijs.
🥇Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
🥈Jorinde Dolfijn - Justique
🥉Nick Nanning - Bandia

Milan Morssinkhof Nederlands Kampioen Junioren!

🥇Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
🥈Jorinde Dolfijn - Justique
🥉Nick Nanning -  Bandia

Foto's Digishots

Bas Moerings wint Grote Prijs Gemeente Deurne

Het was vanmiddag genieten van mooie sport op CH Deurne. De Grote Prijs Gemeente Deurne stond op het programma en wat werd er gestreden in de barrage! 11 combinaties reden voor de winst. Uiteindelijk was het Bas Moerings, die met de zelf gefokte Jesther, de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Zeer dicht bij zijn tijd kwam Teddy van de Rijt die tweede werd. Op plek drie kwam Niels Kersten.

🥇Bas Moerings- Jesther
🥉Niels Kersten - Thuur ZFoto's door Digishots

Emma Heijligers Nederlands Kampioen Children

Vandaag was het de slotdag van het Nederlands Kampioenschap Children. De ruiters en amazones hadden nog twee manches waarin zij konden strijden om de titel. Emma Heijligers en Sambucca reden de hele week al super sterk rond en mochten vandaag de titel in ontvangst nemen!

🥇Emma Heijligers - Sambucca
🥈Faye Louise Vos - Calgary 56
🥉Renske Van Middendorp- Dos Lunas Galaxie


Foto's door Digishots

Renske van Middendorp wint Green Valley Estate Prijs

De ponyruiters en amazones hebben vandaag over twee manches gestreden om de Green Valley Estate Prijs. Renske van Middendorp had vier strafpunten in de eerste manche en Siebe Leemans in de tweede manche. Door de snelle tijd van Renske won zij de dagprijs.
🥇Renske Van Middendorp - Jolly
🥈Siebe Leemans - Orchid's Lonette


Foto door Digishots

Siebe Leemans kampioen Green Valley Estate Kampioenschap pony's

De ponyruiters en amazones waren al sinds woensdag aan het strijden om het Green Valley Estate Kampioenschap Pony's. Vandaag waren de laatste twee omlopen. In de laatste manche ging de strijd tussen Siebe Leemans met twee pony's, Renske Van Middendorp en Bethany Vos. Het was een heel mooi kampioenschap die door Siebe Leemans met Orchid's Lonette werd gewonnen!


🥇Siebe Leemans - Orchid's Lonette
🥈Renske van Middendorp - Jolly
🥉Bethany Vos - Still Got Me


Foto's door Digishots

Kampioenschap van Nederland voor Veteranen "Vader Abraham" - Keizersberg Vastgoed Prijs

Wat streden ze erom! De ruiters en amazones van het Vader Abraham springen, het Nederlands Kampioenschap voor Veteranen. Sinds 1974 wordt dit kampioenschap georganiseerd tijdens CH Mierlo en nu voor het eerst in Deurne. Met een fantastisch mooie resultaat voor de winnaar Klaas Mostert.

🥇Klaas Mostert - Edzard
🥈Wim Willems - Fabulous one
🥉Juus Bankers -  
Vera La Douche Z


Foto's door Digishots

Ansems en Flierefluiter voorlopig aan kop

Het lijkt een fluitje van een cent voor Fliere Fluiter. De twaalfjarige merrie verkeerd in bloedvorm onder Jack Ansems. Twee dagen achter elkaar wordt de Zirocco Blue VDL-dochter tweede op haar eerste kampioenschap en na vandaag gaan zij en Ansems aan de leiding in het klassement.

“Dit is heel goed. Ze springt de laatste tijd al goed, maar met onze sport is het ieder weekend weer anders. Ik ben er nu in ieder geval heel blij mee. Gisteren tweede, vandaag weer. Ik had eigenlijk niet gereden voor de tweede plek want wilde vooral nul rijden. Maar Fliere Fluiter is van nature zo snel dat ze we opnieuw tweede werden. Morgen is een rustdag, ik ga haar dan een beetje stappen en misschien doen we wat licht werk. En verder vooral de energie bewaren voor de zondag, al lijkt ze die nog genoeg te hebben”, aldus een zeer tevreden Jack Ansems.


Top houdt nul

Jur Vrieling zag zijn koppositie in duigen vallen. Al vroeg in het parcours liep hij met Chabada de l'Esques tegen een weigering aan en vervolgens vielen er ook nog twee balken in het zand. Daardoor schoven Jack Ansems, Marc Houtzager, Leopold van Asten en Willem Greve een plek op in het klassement. Zij wisten namelijk opnieuw allemaal de lei schoon te houden in de strijd om het kampioenschap.


Morsink wint dagwedstrijd

Dagwinnaar werd Gerben Morsink met Carsey Z (v.Caretino Z), hij was een halve seconde sneller dan Ansems. In het tussenklassement staat hij op een zevende plaats. Vijfde in het tussenklassement is Patrick Lemmen met Exit Remo (v.San Remo), gevolgd door Bart Bles met El Rocco (v.Zirocco Blue VDL). Op de achtste plaats staat Bles met zijn tweede troef, Gin D (v.Clinton), op de hielen gezeten door Willem Greve met Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek). De top 10 is met Sanne Thijssen en haar Hi There (v.Nabab de Reve) compleet.


Uitslag dagwinst

1. Gerben Morsink – Carsey Z (v.Caretino Z), 0/74.22 sec

2. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0/74.71 sec

3. Willem Greve – Highway TN (v.Eldorado van de Zeshoek), 0/75.60 sec


Tussenstand NK Senioren

1. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 0.28

2. Marc Houtzager – Holy Moly (v.Verdi TN), 0.88

3. Leopold van Asten – VDL Groep Elegant Hero Z, 1.1


Morgen is een rustdag voor de senioren, het kampioenschap wordt op zondag beslist over twee manches.

Gerben Morsink wint Van den Boogaard Snelvervoer Prijs

Ook de Senioren hebben vandaag hun 2e omloop gereden. Gerben Morsink was met Carsey Z de snelste. Jack Ansems werd tweede en staat bovenaan in het NK klassement. Zondag wordt de derde omloop verreden.

Uitslag Van den Boogaard Snelvervoer Prijs
🥇Gerben Morsink - Carsey Z
🥈Jack Ansems - Fliere Fluiter
🥉 Willem Greve - Highway TN


Tussenstand NK Senioren
1) Jack Ansems - Fliere Fluiter
2) Marc Houtzager - Holy Moley
3) Leopold van Asten - VDL Groep Elegant Hero Z


Foto's door Digishots

Bethany Vos wint SF Equestrian Prijs

De Children hebben vandaag hun tweede omloop verreden. Bethany Vos en haar  
Dilithyia VLS reden een super sterk rondje waardoor zij de eerste prijs in ontvangst mochten nemen. Emma Heijligers mocht na haar overwinning van gisteren vandaag de tweede prijs ophalen. Yoni van Santvoort werd derde en stijgt in het klassement.
Uitslag SF Equestrian Prijs
🥇 Bethany Vos - Dilithyia VLS
🥈Emma Heijligers - Sambucca
🥉 Yoni van Santvoort - Kinky Girl


Tussenstand NK Young Riders
1) Emma Heijligers - Sambucca
2) Renske van Middendorp - Don Lunas Galaxie
3) Yoni van Santvoort - Kinky Girl
Foto's door Digishots

NK Springen 2022: Morssinkhof nieuwe leider Young Riders

KNHS Talententeamleden Skye Morssinkhof, Mel Thijssen en Mans Thijssen deden vandaag wederom goede zaken op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. Zowel de dagwinst als de leiding in het klassement zijn voor Morssinkhof met G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL). Gevolgd door Mel Thijssen met Cartolano 2 (v.Cartogran), ook in het kampioenschap wist zij naar de tweede plaats te klimmen.

Michels derde
Iris Michels liet zien met haar beide paarden in vorm te zijn. De derde plaats in de dagwedstrijd was voor haar Bugano de l’Abbaye (v.Ugano Sitte), terwijl zij met Isaac (v.Numero Uno) derde staat in het klassement na de zevende plaats vandaag. Elike Morsink stuurde haar Dakina II (v.Indoctro) wederom foutloos rond en mocht de vierde plaats in de dagwedstrijd ophalen. In de tussenstand staat zij eveneens vierde. Mans Thijssen wist dit kunstje eveneens te flikken maar dan met de vijfde plaats. Zijn Warrant-zoon Joviality is een van zijn twee troeven. Met de Tangelo van de Zuuthoeve-dochter Happy liep hij vandaag tegen een springfout aan en staat hij nu achtste in het tussenklassement. Vlak voor zijn zus Mel, die met Gill (v.Lord Z) ook een springfout moest incasseren.


Vincent Dings verliest koppositie
De winnaar van gisteren, Vincent Dings liep vandaag al in het begin van het parcours tegen een springfout aan met Daylight HDH (v.Ustinov). Door de snelle tijd alsnog goed voor de zevende plaats vandaag, in het tussenklassement zakte Dings naar de zesde plaats.


Uitslag dagprijs

Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL), 0/68.86 sec

Mel Thijssen - Cartolano 2 (v.Cartogran), 0/71.56 sec

Iris Michiels - Bugano de l'Abbaye (v.Ugano Sitte), 0/73.87 sec


Tussenstand NK Young Riders

Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue (v.Zirocco Blue VDL)

Mel Thijssen - Cartolano 2 (v.Cartogran)

Iris Michiels - Isaac (v.Numero Uno)

NK Springen 2022: Nick Nanning voert klassement Junioren aan

De tweede omloop van de Junioren zorgde voor flink wat verschuivingen in het klassement. Nick Nanning wist zijn prestatie van gisteren te evenaren en heeft daarmee de koppositie van Logan Fiechter overgenomen in het Nederlands Kampioenschap Junioren.

Fiechter reed als laatste combinatie binnen, maar zakte door een langsloper naar de 21e plaats in het klassement. Parcoursbouwer Henk Linders had een moeilijke opgave neergezet. Een pittig parcours direct op tijd zorgde voor de nodige verrassingen. 


Britt Schaper wint dagprijs

De dagwinst was voor Britt Schaper en haar Bad Boy (v.Zilverstar T). Net zoals gisteren reed zij een foutloze ronde en verkeert daarmee in uitstekende vorm. In het klassement staat zij voorlopig op een vierde plaats. Wie ook in zeer goede vorm verkeert is Nick Nanning. In het zadel van Clinsmann-dochter Bandia snelde hij opnieuw naar de tweede plaats. Nergens kwam het duo in de problemen en zij nemen na de eerste twee omlopen de leiding over in het klassement. Derde in de dagwedstrijd werd Jorinde Dolfijn met haar Bustique-zoon Justique. Haar vinden we terug op de zesde plaats in het kampioenschap.


Twee troeven voor Morssinkhof

Milan Morssinkhof neemt met twee paarden deel aan het kampioenschap. Met zijn Checkpoint Chacco werd hij vanochtend vierde en met Leonidas 129 was zijn prestatie goed voor de achtste plaats. In de tussenstand van het kampioenschap staat hij op minder dan één strafpunt verschil achter Nanning tweede met Checkpoint Chacco. Met zijn tweede troef staat hij eveneens in de top van het klassement, namelijk op de vijfde plaats. Derde in de tussenstand staat Thijmen Vos met Ive Got The Key, aan zijn achtste plaats van gisteren voegde hij vandaag de zesde plaats toe.


Uitslag dagprijs

1. Britt Schaper – Bad Boy (v.Zilverster T), 0/73.29 sec

2. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann), 0/73.79 sec

3. Jorinde Dolfijn – Justique (v.Bustique) 0/74.09 sec


Tussenstand NK Junioren

1. Nick Nanning – Bandia (v.Clinsmann)

2. Milan Morssinkhof – Checkpoint Chacco (v.Chacco-Blue)

3. Thijmen Vos – Ive Got The Key (v.Womanizer)

Skye Morssinkhof wint Pavo Paardenvoer Prijs

Ook de Young Riders hebben vandaag hun tweede omloop gereden. Skye Morssinokof had gisteren al een zeer snel rondje. Vandaag deed ze er tandje bij en pakt daarmee de leiding in het Young Riders Kampioenschap

Uitslag PAVO Prijs
🥇 Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue
🥉Iris Michels- Isaac


Tussenstand NK Young Riders
1) Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue
2) Mel Thijssen - Cartolana 2
3) Iris Michels - Isaac
Foto's door Digishots

Britt Schaper wint MDH Rondhout Prijs

De Junioren hebben vandaag hun tweede omloop gereden. Britt Schaper won met Bad Boy en is daardoor gestegen op het NK tussenstand.

Uitslag M.D.H. Rondhout Prijs
🥇Britt Schaper - Bad Boy
🥈Nick Nanning- Bandia
🥉Jorinde Dolfijn- Justique


Tussenstand NK Junioren
1) Nick Nanning - Bandia
2) Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco
3) Thijmen Vos - Ive Got the Key
Foto's door Digishots

Jur Vrieling wint Van Mossel Prijs

Als laatste rubriek van de tweede dag was de beurt aan de Senioren om hun 1e omloop van het NK te springen. Morgenmiddag is het tweede onderdeel van het NK Senioren.
🥇Jur Vrieling - Chabada de l'Esques
🥈Jack Ansems - Fliere Fluiter
🥉Marc Houtzager - Holy Moley
Foto's door Digishots

Jur Vrieling aan de leiding op NK Springen

Hij kwam, zag en overwon. Als een van de eerste starters van de eerste omloop van het Nederlands Kampioenschap Springen reed Jur Vrieling een foutloze ronde en wist tot en met het einde deze koppositie vast te houden, daarmee gaat de Groninger aan kop van het klassement.

Er was fantastische sport te zien vanmiddag. Onder het toeziend oog van het publiek verscheen de ene topruiter na de andere in de baan. Jur Vrieling zette als zesde starter een hele strakke rit neer, waar menig ruiter zich op stuk beet. Hij verscheen in de piste met de twaalfjarige Chabada de l’Esques (v.Quebrancho Semilly).


Jarige Ansems tweede

De jarige Jack Ansems trakteerde zichzelf op een hele mooie tweede plaats. Zijn Flierefluiter (v.Zirocco Blue VDL) laat zien in absolute topvorm te verkeren. Tijdens de Dutch Masters wisten zij zesde te worden in de Rolex Grand Prix en in de tweesterren Grand Prix van Bonheiden begin deze maand waren zij de beste van het deelnemersveld. Hopelijk kan het duo deze vorm de rest van de week vasthouden.


Regerend kampioen op voorlopig brons

De tienjarige Holy Moly (v.Verdi) liet onder Marc Houtzager een sterke ronde zien. Ook zij wisten de lei schoon te houden. Voorlopig staat de regerend kampioen op brons. Drievoudig Nederlands kampioen Leopold van Asten maakte ook een goede start vandaag. Met zijn VDL Groep Elegant Hero Z (v.Echo van ’t Spieveld) bezet hij nu de vierde plaats in het klassement. De springfout van Highway TN (v.Eldorado van de Zeshoek) onder Willem Greve, weerhield het duo van de overwinning. De tijd was namelijk sneller dan de tijd van Vrieling. Niettemin was er de vijfde plaats voor deze combinatie. Met Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) noteerde Greve wel een foutloze ronde, maar de tijd was minder snel, alsnog goed voor de zesde prijs. Ook zesde werd Lars Kersten met Hallilea (v.Zirocco Blue VDL).

Morgen wordt het tweede onderdeel van de senioren verreden. Het kampioenschap wordt op zondag beslist.

De toegang is gratis voor publiek, het parkeergeld bedraagt 10 euro. Via de livestream op CHdeurne.nl is alles gratis te volgen. Op zondag zendt de NOS online live uit.


1. Jur Vrieling - Chabada de l’Esques (v.Quebrancho Semilly), 64.74

2. Jack Ansems – Fliere Fluiter (v.Zirocco Blue VDL), 65.29

3. Marc Houtzager – Holy Moly (v.Verdi), 66.50

Vincent Dings wint Roelofsen Horsetrucks Prijs

Ook voor de Young Riders is het NK vandaag begonnen. Morgen staat de 2e omloop op het programma.
🥇Vincent Dings - Daylight HDH
🥈Skye Morssinkhof - G-Vingino Blue


Foto's door Digishots

Logan Fiechter wint Molenkoning Prijs

Het NK Junioren is begonnen! Vandaag hebben zij het 1e onderdeel verreden. Morgen staat de 2e omloop op het programma.

🥇Logan Fiechter - Sam vd Tojopehoeve Z
🥈Nick Nanning - Bandia
🥉Milan Morssinkhof - Checkpoint Chacco


Foto's door Digishots

Siebe Leemans wint van Grunsven Groep Prijs

De ponyruiters en amazones hebben vandaag hun 2e onderdeel van het Green Valley Estate Kampioenschap verreden. 

Van Grunsven Prijs
🥇Siebe Leemans - Noriego v.d Riloo
🥈Siebe Leemans - Orchid's Lonette
🥉Bethany Vos - Still Got Me
Tussenstand Green Valley Estate Kampioenschap na twee omlopen.

1. Bethany Vos
2. Siebe Leemans
3. Jip Grootegoed

Emma Heijligers wint van Santvoort Makelaars Prijs

Het NK Children is begonnen! Vandaag hebben zij het 1e onderdeel verreden. Morgen staat de 2e omloop op het programma.

🥇 Emma Heijligers - Sambucca
🥈Renske van Middendorp - Dos Lunas Galaxie
🥉Jesse Berkers - Aragon Happhira

Doron Kuipers wint de Goed Werk Communicatie Prijs

Dag twee van Concours Hippique Deurne is van start gegaan met de 1.40m Goed Werk Communicatie Prijs. 
🥇Doron Kuipers- Kara J D'alve Z
🥈Maikel van der Vleuten - Kamara van 't Heike
🥉Teddy van de Rijt - Herma

Renske van Middendorp wint SeBo Interior & Equipage Prijs

Vandaag was de 1e onderdeel van de Green Valley Estate Kampioenschap Pony's ZT. Morgen om 12:00 uur gaat de 2e onderdeel van start.

🥇Renske van Middendorp - Jolly
🥈Bethany Vos - Still Got Me
🥉Siebe Leemans - Orchid's Lonette

Maikel van der Vleuten wint de Springstal van der Vleuten Prijs!

Concours Hippique Deurne is begonnen! De allereerste rubriek van dit concours was de 1.40m Springstal van der Vleuten Prijs. Maikel kreeg de prijs door zijn vader en dochter uitgereikt.

🥇 Maikel van der Vleuten  - Edgar
🥈Leon Thijssen - Zeppe Blue
🥉Tom Schellekens - Isabel

Actuele aanvangstijden en startlijsten

De actuele aanvangstijden en startlijsten zijn tijdens Concours Hippique Deurne terug te vinden via https://online.equipe.com/nl/competitions/46759

Promo Concours Hippique Deurne 2022

Werken bij een topevent

Wil jij onderdeel zijn van dit top evenement op hippische gebied in Deurne? Met duizenden bezoekers en deelnemers. Dan is Baroef op zoek naar jou!

Leuker kunnen we het niet maken!
Reageer nu! Mail: janine@baroef.nl of bel 06 38 93 41 93

Concours Hippique Deurne tekent contract met Onori als exclusief fashion partner

Van 20 tot en met 24 april 2022 vindt op het terrein van Green Valley Estate te Deurne het Concours Hippique Deurne plaats. Met vier Nederlandse Kampioenschappen voor Springruiters betekent dat vijf dagen topsport. Op 22 maart tekenden het CH Deurne en Onori een contract voor een nieuwe samenwerking voor een termijn van drie jaar. 

Onori is daarmee de exclusieve fashion partner van het evenement. Onori voorziet alle medewerkers van stijlvolle crewkleding en daarbij het shirt en sjabrak voor de amazones en ruiters die deelnemen aan de BestronicsCup. Wij zijn blij met deze samenwerking.

CH Deurne zoekt nog vrijwilligers die in een leuk team willen samenwerken aan een mooi concours. Dus misschien draag ook jij straks deze fantastische kleding. Je kunt je als vrijwilliger opgeven via info@chdeurne.nl

Voorbereidingen Concours Hippique Deurne in volle gang!

Over vier weken is het NK springen tijdens Concours Hippique Deurne in volle gang! Inmiddels is de hoofdring klaar en het losrijterrein is ook opnieuw aangelegd. Binnenkort beginnen we met de opbouw van de tribunes, de tent en het strodorp. Op dit moment zijn ze bij Green Valley Estate druk bezig met het asfalteren van de plek waar straks tijdens het NK de stallen en de vrachtwagens komen te staan. 
Wij kijken er alvast naar uit om jullie van 20 t/m 24 april te verwelkomen tijdens CH Deurne!

CH Deurne presenteert de BestronicsCup

Om de paardensport bij de jonge ponyruiter extra te stimuleren, organiseert CH Deurne in 2022 in samenwerking met Bestronics de BestronicsCup, voor combinaties op D-M/Z/ZZ-niveau. Een competitie bestaande uit een voorronde, te verrijden op 3 april bij Manege Heijligers in Asten.

De beste drie D-M/Z/ZZ-ruiters en/of amazones selecteren zich voor de finale,
te verrijden tijdens de pauze van het Nederlands Kampioenschap Senioren op zondagmiddag. Met de volle tribunes een bijzonder en spectaculair podium voor de jonge sporter. In de voorronden mag met meerdere pony’s worden gestart, maar men kan maar met één combinatie aan de finale deelnemen. Er zijn tevens drie wild cards gereserveerd zodat het deelnemersveld uit twaalf ruiters en/of amazones bestaat.
Aanmelden voor de voorselectie op 3 april doe je via www.equicompetition.nl

Inschrijving Concours Hippique Deurne 2022 geopend!

Inschrijven Nationaal + NK’s

Vanaf nu zijn de inschrijvingen van Concours Hippique Deurne geopend. Inschrijven kan via entry.equipe.com/meetings/1774

Door in te schrijven voor dit evenement verklaart de deelnemer het volgende * Deelnemer heeft het goedgekeurde vraagprogramma gelezen en gaat akkoord met de inhoud * De ingeschreven combinaties zijn startgerechtigd in de respectievelijke rubrieken * Paarden mogen niet in contact zijn geweest met andere paarden die aan een besmettelijke ziekte lijden gedurende 21 dagen voor aanvang van CH Deurne * Alle ingeschreven paarden voldoen aan het KNHS-paardenvaccinatie reglement.

CH Mierlo heet vanaf nu CH Deurne

Vanaf 1 oktober 2021 heet CH Mierlo voortaan CH Deurne. Een nog mooier, leuker, gezelliger, spannender, feestelijker, sportiever en met vijf dagen nog langer concours hippique. Van 20 t/m 24 april 2022, vier Nederlandse Kampioenschappen en nog veel meer op de locatie Green Valley Estate in Deurne. Daar ben jij toch ook bij?

Nieuwe Agterbergbodem Green Valley Estate te Deurne

We moeten nog even wachten tot april 2022 maar dan kunnen de Nederlandse ruiters en amazones strijden voor de Nederlandse titel op een fantastische Agterbergbodem. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het terrein van Green Valley Estate te Deurne. Nog even geduld a.u.b.

Nergens zonder onze vrijwilligers

Enthousiaste paardensportliefhebbers zijn in 1971 gestart met Concours Hippique Mierlo. En nog altijd zijn enkele van deze mensen actief als vrijwilliger of bestuurslid bij CH Mierlo. Vrijwilliger bij CH Mierlo is iets wat in je bloed zit. Het wordt vaak overgedragen naar de kinderen of het hele gezin. Dit zegt iets over ons evenement, want CH Mierlo draait op vrijwilligers.

Zonder de inzet van deze kanjers (en dankzij de financiële bijdrage van de sponsoren, die vaak persoonlijk betrokken zijn bij CH Mierlo of de paardensport) was CH Mierlo in de huidige opzet niet mogelijk. Het hele jaar zijn vrijwilligers actief om de bodem op de Sint-Sebastiaanweg optimaal te krijgen voor het vierdaagse evenement. Ook de weken voor het concours zijn vrijwilligers druk bezig met voorbereidingen voor de opbouw van het concours. Zorgen ze ervoor dat de hindernissen er weer mooi bijstaan en rijden ze in de regio rond om de banners van CH Mierlo op te hangen. Tijdens CH Mierlo zijn het de vrijwilligers die het parcours op- en afbouwen, de conditie van het veld op peil houden, de EHBO bemannen en nog meer taken verzorgen waardoor de wedstrijd optimaal kan verlopen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zonder deze vrijwilligers is er geen concours of NK in Mierlo. Deze mensen zorgen ervoor dat dit event er elk jaar staat!

Leopold van Asten Nederlands Kampioen Senioren 2019

Op een super spannend verlopen laatste dag van het NK springen in Mierlo, was Leopold van Asten met VDL Groep Miss Untouchable de beste van de ruiters van TeamNl. Van Asten maakte met zijn merrie geen enkele springfout en won superieur het goud. Zilver ging naar KNHS Talententeamlid Kevin Jochems, Jeroen Dubbeldam won brons.

Van Asten begon als nummer vijf aan de finale dag van het door zijn hoofdsponsor VDL Groep gesponsorde Nederlands kampioenschap. Met een knap gereden foutloze eerste manche klom hij naar de eerste positie. In de tweede manche kreeg hij met de zeer patente merrie alleen een tijdfout waarmee hij onbedreigd zowel de dagprijs als de titel won voor de volle tribunes  bij CH Mierlo. Van Asten was al twee keer eerder Nederlands kampioen, de laatste keer won hij de titel in 2015. 
Ook zeer tot de verbeelding sprak de verrichting van het pas 23-jarige KNHS Talententeamlid Kevin Jochems. De ruiter van Stal Thijssen reed zeer sterk met de Numero Uno zoon Christello H. 
Brons ging naar de Nederlandse super kampioen Jeroen Dubbeldam. Olympisch-, wereld-, en Europeeskampioen Dubbeldam heeft in Roelofsen Horse Trucks Eldorado weer een paard van grootse kwaliteit.

Medaillewinnaars
De medaillewinnaars vertellen na afloop van de titelstrijd over hun wedstrijd en plannen. Kampioen Leopold van Asten; “Ik denk dat we drie dagen topsport gezien hebben met hele goede parcoursen en spannende sport, ik hoop dat de mensen er ook zo naar gekeken hebben. De eerste landenwedstrijd voor Nederland waar ik naar toe ga is in Rome in mei. De komende weken hebben we nog een aantal concoursen en daarna besluit ik in overleg met bondscoach Rob Ehrens met welk paard ik daar naar toe ga. Dat zal of VDL Groep Beauty zijn of VDL Groep Miss Untouchable.”   
Van Asten beschikt daarmee over twee toppers waar hij enthousiast over vertelt. “Ze hebben beide een top mentaliteit en het zijn beide merries. Miss Untouchable is iets makkelijker in het rijden, maar ik denk dat ze niet veel voor elkaar onder doen.”  

KNHS Talent
KNHS Talent van het jaar 2018 Kevin Jochems was vorig jaar uiterst succesvol op verschillende internationale topconcoursen. Hij had toen onder meer de beschikking over de inmiddels verkochte Captain Cooper van werkgever Leon Thijssen. Jochems stond nu voor het eerst bij de senioren op het podium. “Ik ben zeer tevreden met mijn kampioenschap. Toen Captain Cooper verkocht werd reed Leon Christello nog, hij zei als je wil mag je deze overnemen en proberen daar een nieuwe Captain Cooper van te maken. Dat was in november. In het voorjaar ben ik naar Spanje geweest om me goed voor te bereiden op dit kampioenschap en de zomer, dat lijkt nu goed gelukt en ik kijk uit naar de zomer. Ik had met Rob Ehrens afgesproken om eerst Mierlo te rijden en dan te kijken naar de planning voor de rest van het seizoen, ik kende het paard nog onvoldoende om al eerder uitspraken te doen. Ik zal dus binnenkort met Rob en Leon de planning bespreken.”  

Kampioenenmaker
Jeroen Dubbeldam stond voor de tiende keer op het podium van een NK, twee keer won hij goud. De routinier reed in Mierlo zijn finale rondes zoals altijd weer volgens plan. “Ik wist toen ik de ring in reed dat ik twee tijdfouten mocht hebben op de combinaties die achter mij stonden en ik wist ook dat Kevin en Leopold snellere paarden hebben. Het zou een stomme set geweest zijn om in de tweede ronde te proberen binnen de tijd te blijven, dat zou teveel risico met zich mee gebracht hebben op een fout. Dan kelder je in het klassement, dit was een tactische overweging. Roelofsen Horsetrucks Eldorado heeft nog niet heel veel ervaring, dit was ons eerste kampioenschap samen. Voor nu was dit het hoogst haalbare, ik ben heel blij met hoe hij alle dagen gesprongen heeft. En ik ben heel blij met de medaille, dat blijft altijd mooi. Ik vind het ook jammer dat er een paar ruiters van de gevestigde orde afwezig zijn. Het niveau van het kampioenschap was ondanks hun afwezigheid wel heel hoog, er moest echt gestreden worden. Ik denk dat bondscoach Rob Ehrens daar ook blij mee is. Ik ga met Eldorado naar Rome, dat hadden we al in de planning staan. Hij heeft nog niet zoveel ervaring, maar zich hier heel goed staande gehouden en laten zien dat het een heel goed paard is. Na Rome gaan we de balans opmaken en kijken hoe het er voor staat voor de rest van het seizoen.”

Aan de slag
Bondscoach Rob Ehrens had net als KNHS bestuurslid Emile Hendrix lovende woorden voor de organisatie. Ehrens; “Ik ben heel dankbaar en blij dat CH Mierlo hier weer een heel mooi kampioenschap heeft georganiseerd, dat is een enorm compliment waard. Er stonden hier parcoursen op hoog sterren niveau, als je hier in de top mee rijdt, heb je het goed gedaan. Dat geldt op alle fronten ook bij de Children, Junioren en Young Riders, wie hier vooraan mee draait  heeft iets laten zien. Er missen een paar ruiters, maar we hebben ook een groot aantal topnamen aan het werk gezien. Drie daarvan stonden op het podium, maar ook mannen als Jur Vrieling, Bart Bles en Willem Greve zijn er en de sport was top. Wat hier gepresteerd is, staat op papier. Wie hier niet is, mist een kans. Ik ga nu voor mezelf alles rustig op een rijtje zetten en kijken wie er naar welke wedstrijd gaat. Ik heb hier heel veel input gekregen waar ik mee aan de slag kan.”  Lees hier het eerdere bericht waarin Rob Ehrens over het seizoen vertelt.

Interview Nederlands Kampioen Senioren Leopold van Asten

Interview winnaar BrabantSportCup Ava Eden van Grunsven

Interview Nederlands Kampioen Veteranen Rens Kuijten

De Nederlands Kampioenen Children, Junioren en Young Riders zijn gehuldigd!

De Nederlands Kampioenschappen voor de jeugd kende een ongekend spannende slotdag. Elize van de Mheen en Lars Kersten hadden hun zenuwen het beste in bedwang en mochten op de hoogste trede van het podium stappen bij de Junioren en Young Riders. Emma Bocken stond haar koppositie bij de Children niet meer af en won haar eerste nationale titel.

Parcoursbouwer Henk Linders had op de finaledag de lat hoog gelegd voor alle jonge deelnemers. Een uitdagende proef in combinatie met de spanning zorgden voor de nodige verschuivingen in de klassementen.

Children
Na de eerste omloop bij de Children had de 14-jarige Emma Bocken minder dan een balk voorsprong op de nummers twee en drie, Wesley de Boer en Amber van Marle, dus er kon nog van alles gebeuren, en er gebeurde ook veel! Amber kreeg met haar hengst El Clarimo een springfout aan het begin van het parcours gevolgd door een weigering op de laatste hindernis. Wesley de Boer kreeg met Esprit de Pomme eveneens een balk en reed daarna door de spanning een verkeerd parcours, waarna uitschakeling volgde.

Als laatste starter hield Emma Bocken - in de stromende regen - het hoofd koel. Met haar vierde foutloze NK-rit in het zadel van haar merrie Dagma pakte Emma overtuigend de overwinning. “Ik was heel zenuwachtig vandaag, ik kreeg op sommige momenten zelfs hele erge buikpijn, vooral vlak voordat ik de ring in moest. Mijn moeder zei dat ik gewoon net zo moest rijden als anders, en dat lukte gelukkig goed!” Op het podium kreeg Emma gezelschap van twee Friese jongedames. De winnares van de eerste dag, Hilde Veenstra , legde met After Pleasure Toltien beslag op het zilver en Jorinde Dolfijn mocht na een sterke finaledag het brons ophalen.

Bondscoach Edwin Hoogenraat blikt tevreden terug op het NK Children: “Ik heb mooie sport gezien en het was ook goed dat het nu voor het eerst een kampioenschap over drie dagen was. Het EK gaat ook over vier rondes, dan moeten ze toch laten zien dat ze het volhouden en met die druk naar het einde toe om kunnen gaan. Als dat nu nog niet helemaal lukte, dan hebben ze er in ieder geval veel van geleerd!”

Junioren
Ook bij de Junioren waren er grote verschuivingen in de laatste omloop. Meike Zwartjens, Marie Sandell en Elike Morsink zagen hun hoop op een medaille in rook opgaan door meerdere fouten en ook Mel Thijssen verspeelde vandaag haar kansen op prolongatie van haar titel.  Als laatste starter wist Elize van de Mheen haar leidende positie vast te houden door opnieuw geen fouten te maken met haar Verdi-zoon Ferdinand. De 17-jarige amazone had vooraf gehoopt op een overwinning: “Maar ik wilde vooral mijn eigen rondjes rijden, mijn eigen plan volgen, en dat is uitgekomen en heeft me het kampioenschap gebracht.” Elize werd in Mierlo begeleid door haar trainer Henk van den Broek. “We hebben samen parcours gelopen en hij heeft me steeds uitgelegd wat ik moest doen. Hij heeft me rustig gehouden.”

De aanvallend rijdende Gerrit Veenstra, winnaar op de eerste dag, profiteerde optimaal van de fouten van zijn concurrenten. Met een balk in de eerste omloop en een foutloze tweede manche klom hij op naar het zilver, net als zijn zus eerder op dag deed bij de Children. Phillip Houtackers mocht het brons ophalen.

Young Riders
Met minder dan een strafpunt voorsprong op de concurrentie begon Bas Moerings als laatste starter aan zijn jacht naar de landstitel bij de Young Riders. Maar de door familie Moerings gefokte Fosther raakte een balk op de laatste hindernis en met ook nog een tijdfout werd het - net als vorig jaar- brons.
Dit resultaat leverde KNHS Talententeamlid Lars Kersten zijn eerste Nationale goud op. De 19-jarige Lars reed een solide kampioenschap. Met zijn H-Cassino viel er slecht één balk in vier rondjes, daarmee bleef hij Mel Thijssen voor in het klassement.

Mel Thijssen had een druk weekend waarin ze twee paarden aan de start bracht bij de Junioren en twee bij de Young Riders. Met de negenjarige Cartolana won ze vorig jaar nog het goud bij de junioren, nu wachtte de combinatie het zilver bij de Young Riders.

Luc Steeghs toonde zich tevreden na afloop van het kampioenschap. “Het was een prachtig kampioenschap. De organisatie in Mierlo was opnieuw prima, het weer was misschien iets minder, maar we hebben goed tussen de buien door kunnen rijden.” Ook over de sport was de bondscoach tevreden. “De groep bij de Young Riders was niet groot, maar we hadden wel een kwalitatief sterke kopgroep. Het gevraagde niveau was hoger dan in andere jaren. We gaan nu de komende landenwedstrijden invullen, zodat we later dit jaar op het EK in eigen land goed beslagen ten ijs komen.” De Europese kampioenschappen voor de jeugd worden gehouden in De Wolden van 8 t/m 14 juli 2019.

Eindstand Nederlands Kampioenschap Children 2019
Goud: Emma Bocken - Dagma
Zilver: Hilde Veenstra - After Pleasure Toltien
Brons: Jorinde Dolfijn - Ferrand

Eindstand Nederlands Kampioenschap Junioren 2019
Goud: Elize van de Mheen - Ferdinand
Zilver: Gerrit Veenstra - Loridon van T&L
Brons: Phillipe Houtackers - Concano

Eindstand Nederlands Kampioenschap Young Riders 2019
Goud: Lars Kersten - H-Cassino
Zilver: Mel Thijssen - Cartolana
Brons: Bas Moerings - Fosther

Interview Nederlands Kampioen Young Riders Lars Kersten

Interview Nederlands Kampioen Junioren Elize van de Mheen

Interview met Nederlands Kampioen Children Emma Bocken

Interview winnaar Grote Prijs van Mierlo Rob Heijligers

Interview Frank Schuttert NK Senioren

Interview Tom Schellekens NK Young Riders

Interview met Elize van de Mheen NK Junioren

Interview Emma Bocken NK Children CH Mierlo 2019

Interview Gerben Morsink NK Senioren CH Mierlo 2019

Interview Lars Kersten NK Young Riders CH Mierlo 2019

Interview Gerrit Veenstra NK Junioren CH Mierlo 2019

Interview Hilde Veenstra NK Children CH Mierlo 2019

Concours Hippique Mierlo 2019

Frank Schuttert Nederlandskampioen Senioren 2018

Frank Schuttert (Ommen) heeft na 2016 zijn tweede Nederlandse titel bij de springruiters veroverd. Met zijn jonge merrie Beautiful Red toonde Schuttert zijn stalen zenuwen in de laatste ronde. “Ongelooflijk”, reageert Frank Schuttert lachend. “Mijn paard heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen.” 

Het Nederlands Kampioenschap kreeg op de finale een fantastische ontknoping. In de laatste twee ronden van de driedaagse wedstrijd veranderde nog het nodige in het klassement. Maar aan het eind was het Frank Schuttert die met zijn tienjarige merrie Beautiful Red de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Schuttert maakte in het laatste parcours een springfout. Leider Gerben Morsink maakte met Navarone Z twee springfouten en zakte van 1 naar 2. Ben Schröder moest ook een plaats prijsgeven na de vijf strafpunten met Davino Q en werd derde in het klassement. Schuttert steeg van plaats drie naar goud.

“Ongeloof”, is de eerste reactie van Schuttert. “Mijn merrie Beautiful Red heeft nog zo weinig ervaring. Ze heeft alle dagen super gesprongen. Voorafgaand aan het NK heeft ze nog maar twee keer 1.50m gelopen. Een paar weken geleden won ze haar eerste tweesterren Grote Prijs in Opglabbeek. Vorig jaar in Dublin won ze de jonge paarden finale.” Heeft Frank er naast zijn toppaard Chianti’s Champion er een toppaard bij het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon in september? “Zeker weten. Beautiful Red heeft een super instelling, kan er heel makkelijk over en is heel voorzichtig. Ik ben echt heel blij met haar. En zeker als je ziet hoe snel ze zich ontwikkelt. Ik ga zeker proberen om me te plaatsen voor Tryon. Ik heb een hele goede groep paarden tot mijn beschikking.”

Vrijdag begon Schuttert het NK met een tweede plaats achter Jeroen Dubbeldam. “Ik ben direct in de aanval gegaan. Vrijdag kregen we een fout en zakten van twee naar acht in het klassement. Maar alles is nog mogelijk op de laatste dag. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten met Beautiful Red, maar ze heeft het ongelooflijk goed gedaan.”

Schuttert krijgt als eerste de felicitaties van zijn trainer en werkgever Jos Lansink, zie zelf acht keer Nederlands kampioen was, en ook eigenaar is van Beautiful Red. “Frank blijft ongelooflijk koel en is een echte kampioenschapsruiter. Dat heeft hij twee jaar geleden met de titel en met de Europese titel bij de Young Riders ook al bewezen. Frank en ik rijden graag kampioenschappen. Dat is toch anders dan een Grote Prijs. Je moet je echt over meerdere dagen bewijzen”, legt Lansink uit.

Gerben Morsink was wellicht de grote verrassing op het podium. “Ik ben hartstikke tevreden. Ik heb zilver gewonnen en goud verloren. Op dag één sprong Navarone Z heel goed, de tweede dag nog beter en dan moet je het de laatste dag proberen vol te houden. De eerste ronde was een dik parcours en daar sprong hij simpel overheen. In de laatste lijn kreeg ik een fout te veel. Dat is heel zuur.”

De als derde geëindigde Ben Schröder: “Ik moet twee grote jongens voor laten gaan. Tot de laatste ronde heeft Davino Q foutloos gesprongen. Ik reed in de tweede ronde van de finale iets te voorzichtig. Maar het was een geweldig kampioenschap met veel publiek en top georganiseerd. Het is geweldig om in Mierlo te rijden.”

Bondscoach Rob Ehrens: “Het NK Mierlo is voor mij weer een belangrijke graadmeter geweest. Op het podium staat drie combinaties waar we nog veel van kunnen verwachten en veel aan kunnen hebben. Het was weer een fantastisch kampioenschap met een zeer goede organisatie, op een fantastische bodem met parcoursbouw van hoog niveau.”

Uitslag Nederlands Kampioenschap Springruiters

GOUD Frank Schuttert (Ommen), Beautiful Red (v.Casall), 8.39

ZILVER Gerben Morsink (Beuningen), Navarone Z (v.Nabab de Reve), 8.44

BRONS Ben Schröder (Tubbergen), Davino Q (v.Vingino), 8.68

Klik hier voor de volledige uitslag

Megan Laseur Kampioen Young Riders 2018

Als laatste starter moest Megan Laseur foutloos rijden om goud te winnen op het NK Young Riders, en dat was precies wat ze deed. Met haar speciale schimmeltje Cleopatra hield ze in Mierlo de zenuwen onder controle en reed ze naar de winst. Lars Kersten won zilver, Bas Moerings brons.

De kersvers kampioenen vertelde dat ze best zenuwachtig was geweest in de ring. ʺIk dacht dat de driesprong het moeilijkste zou zijn voor mij, toen ik daar foutloos door kwam werd ik wel even zenuwachtigʺ, vertelt Megan Laseur breed lachend. ʺCleopatra is voor mij heel speciaal. Ze is pas acht en ik rijd haar nu twee jaar. Ze is heel sensibel en aan het begin was ze heel bang voor andere paarden, maar ook voor mij. Ik dacht dat is het eerste wat ik moet overwinnen. Dat ze bang is voor andere paarden is niet het probleem, dat ze bang is voor mij wel. Dat hebben we overwonnen. Nu heb ik een hele sterke band met haar. Binnen een jaar zijn we van 1.10m hier naar toe gegroeid. Ik rijd voor Alan Waldman en hij is ook eigenaar van dit paard, voor mij heeft hij haar tot nu gehouden, of ze nog heel lang blijft weet ik niet. Ik hoop natuurlijk dat ze blijft, maar ik ben reëel genoeg om te weten dat alles zijn prijs heeft. Ook mijn tweede paard deed het echt super, die heeft nog weinig ervaring, maar heeft alles gegeven wat hij kon. Nu gaan we er even van genieten en daarna is het gewoon weer maandag en gaan we weer gewoon aan het werk.ʺ

Het zilver en de dagprijs ging naar Lars Kersten met Dobbey. Op iets meer dan een balk achterstand won Bas Moerings het brons. Een minimale fout in de driesprong deed KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen op de vierde plaats eindigen. Tristan Marchal begon de dag als klassementsleider, maar viel door springfouten terug naar plaats zeven.

Eindstand NK Young Riders

1. Megan Laseur met Cleopatra
2. Lars Kersten met Dobbey
3. Bas Moerings met Fosther

Mel Thijssen Nederlands Kampioen Junioren

Nederland heeft een nieuwe Kampioen Junioren: Mel Thijssen! Het was een spannende ontknoping bij het NK Junioren. Negen combinaties stonden voor aanvang van de laatste manche op minder dan een springfout van elkaar. Behalve goed rijden waren ook stalen zenuwen nodig voor het winnen van een medaille.

De 17-jarige Mel Thijssen is er een beetje beduusd van. ʺIk heb nog nooit eerder in de medailles gesprongen, dit is toch wel heel speciaalʺ, vertelt de jongere zus van KNHS Talententeamlid Sanne Thijssen. ʺIk kwam niet met veel verwachtingen hier naar toe, maar het ging vanaf het begin heel goed. Mijn paard sprong echt heel fijn. Ik heb hele fijne paarden, maar het moet wel gewoon gebeuren. Cartolana heb ik nu een half jaar, hij is net acht. Het is echt een super scherp paard en hij vindt het ook heel leuk om te springen. Op stal is hij best heel erg op zichzelf, maar in de ring geniet hij echt van het spel en is hij heel voorzichtig. Voor dit jaar hoop ik mee te kunnen doen aan het EK, maar er kan nog zo veel gebeuren, dit paard zou daar wel super geschikt voor zijn. Hij is heel constant en spring bijna altijd nul of met vier strafpunten.ʺ

Eindstand

  1. Mel Thijssen met Cartolana
  2. Kim Mestrom met Casanova Z
  3. Paris Morsinkhof met Bayamo

Mila Everse Nederlands Kampioen Children

Het vierde Nederlands Kampioenschap voor Children is gewonnen door Mila Everse met Tuidam. Finn Boerekamps gaf het beste partij en veroverde het zilver. Brons ging naar Lilly Engelsman en Whipped Cream. “Een kampioenschap van hoog niveau, met mooie sport en een grote groep”, aldus bondscoach Luc Steeghs.

Met 24 combinaties aan start was de deelname in het NK voor Children nog nooit zo groot. De tijd in de eerste manche en het aantal strafpunten over beide omlopen was bepalend voor de uitslag. Elf combinaties reden de eerste ronde foutloos over het parcours van Henk Linders, die de hindernissen de tweede omloop nog eens verhoogde.

Mila Everse en haar 18-jarige routinier Tuidam was na Finn Boerekamp de tweede deelnemer die foutloos bleef. Daarna lukte dat de combinaties die in de eerste omloop sneller waren dan Mila niet, waardoor Mila haar eerste titel in haar loopbaan veroverde. “Ik was de eerste ronde best zenuwachtig, maar de in de tweede was dat al beter. Ik vond de tweede ronde dan ook een stuk beter gaan. Tuidam heeft het parcours dan al gezien en dat geeft me vertrouwen. Tuidam heeft al 1.50m gelopen met Sabrina van Rijswijk. Daarna heeft mijn zus Senna haar gereden en nu rijd ik hem. Ik krijg les van mijn ouders (Mario en Mischa Everse, red). Het parcours had ik voor een deel samen met mijn moeder gelopen”, vertelt Mila. Over haar aspiraties is ze duidelijk. “Ik wil wel naar het EK voor Children, maar weet niet of dat lukt. Het liefst met mijn zus Senna of met mijn vriendinnen. 

Net als Mila Everse is nummer 2 Finn Boerekamp twaalf jaar. Hij startte twee paarden in het kampioenschap. Met Gucci bleef hij fraai twee keer foutloos. “Hij voelde heel fijn aan, maar ik had het niet verwacht van hem. Hij is nog jong en onervaren. Ik ben vorig jaar met hem in het B begonnen. Mijn tijd was niet zo snel in de eerste manche, omdat ik dacht dat het gewoon twee manches met barrage zouden zijn. Ik wam er pas laat achter dat de tijd in de eerste manche bepalend was.” Finn rijdt internationaal met zijn pony en start daarnaast drie paarden. “Mijn doel is nu toch wel het EK voor Children”, vertelt de ruiter uit Someren, die les krijgt van zijn ouders Laurens en Marianne Boerekamp en van Joris van Helmond.

Lilly Engelsman was de snelste foutloze in de eerste manche en mocht als laatste van start in de tweede. Een springfout van haar schimmel Whipped Cream, waarmee haar zus Julia drie jaar geleden Children-kampioene was, op hindernis 2 bracht haar eindresultaat op vier strafpunten wat goed was voor brons.

Bondscoach Luc Steeghs was tevreden. “We hebben mooie sport gezien met een mooie grote groep. Het was een kampioenschap van hoog niveau, waar in de tweede manche ook hoog gebouwd werd. De hindernissen stonden echt op 1.30m. Vergeleken met voorgaande jaren is het niveau een stuk hoger. Ook de rijderij is duidelijk verbeterd. Je ziet dat ze in de tweede omloop nog met de spanning om moeten leren gaan.” Complimenten van Steeghs voor de organisatie. “Het is top dat de Children hier in Mierlo hun kampioenschap kunnen rijden. Dit is een hele mooie wedstrijd waar ze veel van leren.”

Uitslag NK Springen Children

GOUD Mila Everse (Waddinxveen), Tuidam (v.Guidam), 0 – 0, 67.07 sec

ZILVER Finn Boerekamp (Someren), Gucci (v.Chelltago Z), 0 – 0, 71.99 sec

BRONS Lilly Engelsman (Berkhout), Whipped Cream (v.Cantos), 0 -4, 64.36 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Daan van Geel winnaar van De Grote Prijs van Geldrop-Mierlo

Het was spannend tot de laatste rit in de barage. Het was echter Daan van Geel met Escobar die foutloos bleef en met een tijd van 39.39 voorbleef op Willem greve (39,62).

Eindstand

1. Daan van Geel met Escobar

2. Willem Greve met Formidable

3. Kristian Houwen met Edinburgh

Theo Derks met Gerona Nederlands Kampioen Veteranen

Drieëndertig ruiters en amazones kwamen aan start op het NK Veteranen. Louis Konickx had een mooi parcours neergezet. Iets pittiger dan vorig jaar. Zeven ruiters en amazones wisten zich te plaatsen voor de barrage, waaronder Klaas Mostert zelfs twee keer. Het was echter Theo Derks die met het goud naar huis mag. Nederland heeft zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Klaas Mostert had de ideale uitgangspositie doordat hij zich met twee paarden had geplaatst voor de barrage. Hij mocht als eerste starten, hield zijn hoofd koel en bleef foutloos. Jim Bankers was snel, maar had helaas er een balkje af. Rita kievit deed een goede poging, maar was net niet snel genoeg. André van den heuvel reedt een mooie foutloze rit. Jaqueline Bruse, debutante bij de Veteranen, reed voor de winst, maar moest helaas een balkje meenemen. Wim Willems, vorig jaar vijfde, ging ook voor de winst, maar was net niet snel genoeg. Klaas Mostert was in de laatste ronde 2e geworden. Theo Derks zette er echter een tandje bij en was met een super snelle ronde foutloos. Nederland heeft met Theo Derks zijn eerste Kampioen voor Springruiters 2018.

Jur Vrieling wint Van Mossel Prijs

Als laatste rubriek van de tweede dag was de beurt aan de Senioren om hun 1e omloop van het NK te springen. Morgenmiddag is het tweede onderdeel van het NK Senioren.
🥈Jack Ansems - Fliere Fluiter
🥉Marc Houtzager - Holy Moley


Foto's door Digishots